Biografie

In november 1985 komen een aantal vrienden bij elkaar om te repeteren voor een “schnabbel” bij de leidse studentenvereniging Minerva. Tijdens deze repetities blijkt al snel dat het een bijzondere combinatie is van muzikaliteit en vooral ook enthousiasme die de Band meteen al goed doet klinken.
De vrienden besluiten door te gaan onder de naam Clean Sweep en een nieuwe Band is geboren.

In het voorjaar van 1986 wordt er een lead-zangeres aan de Band toegevoegd. Het blijkt een goede formule te zijn. Vanaf dat moment beginnen de boekingen binnen te lopen. Toen er in 1990 een tweede zangeres aan de groep werd toegevoegd groeide Clean Sweep in twee jaar tijd uit tot één van de meest gewilde en dus meest geboekte coverbands in het professionele circuit.

Het handelsmerk van de Band is enthousiasme en vrolijkheid, gekoppeld aan een hoog muzikaal niveau waarmee Clean Sweep elk publiek op de dansvloer krijgt en weet te houden. Door de jarenlange ervaring weten deze muzikanten foutloos in te spelen op de gasten en passen de nummerkeuze en het speelvolume aan. De hechte en goede sfeer binnen deze vriendenclub druipt van het podium af. De muzikanten hebben de grootste lol in het spelen van de muziek en in het bespelen van de zaal. Met nummers uit de jaren ’70, ’80, ’90 en natuurlijk 2000, wordt de zaal omgetoverd in een kolkend dansfeest.

Nu, zo’n 26 jaar na de oprichting, is de Band nog steeds even fris en enthousiast. De honger is nog lang niet gestild en de Band kan er geen genoeg van krijgen.

Malcare WordPress Security